Türk mutfağı revaçta - Gündem Ajans - Medya Danışmanlık HizmetleriGündem Ajans – Medya Danışmanlık Hizmetleri

14 Ağustos 2022 - 07:25

Türk mutfağı revaçta

Türk mutfağı revaçta
Son Güncelleme :

20 Mart 2021 - 23:56

216 views

Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER), Türk mutfağını tüm dünyaya tanıtmak için başarılı işlere imza atıyor.

Özellikle 2017 yılından bu yana İtalya, Lübnan, İsrail gibi ülkelerde, festivaller dahilinde ‘Türk Geceleri’ düzenlediklerini belirten ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, Adana ve Türk yemeklerinin yurtdışında da yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin (ADAPADER) 2015 yılında Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na (TAŞPAKON) bağlı olarak kurulduğunu ifade eden Başkan Göçmen, “Çukurova’nın yemek kültürünü en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gastronomi turizminde yöremizin farklı lezzetlerini öne çıkardık. Yaptığımız her faaliyette de buna önem veriyoruz. Dernek olarak, üstlendiğimiz Adana mutfak sanatlarını tanıtma misyonunu en güzel şekilde sürdürmenin gururunu yaşıyoruz.  Özellikle yurtdışı organizasyonlarında ilgili bakanlıklar, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin de desteğini görüyoruz. Yurtdışında düzenlenen ‘Türk Gecesi’ etkinliği kapsamında yöresel yemek ve kültürümüzün tanıtımlarının çok etkili olduğunu düşünüyorum” dedi.

“AŞÇI İHRAÇ EDİYORUZ”

Göçmen, Türk mutfağını çok zengin olduğunu belirterek, “ Türk mutfağı olarak çok iyi bir yerdeyiz. Bizim aşçılarımız çok deneyimli ve hijyen konusunda da çok hassas. Çeşitlilik ve lezzet olarak diğer dünya ülkeleri tarafından da rağbet görüyoruz. Geçmişte Türkiye’de ünlü bir otel ya da restoran açıldığında yurt dışından aşçı getirilirken, şimdi aşçı ihraç ediyoruz” diye konuştu.

EĞİTİM ADANA’DA VERİLDİ

Göçmen, 2020 yılının “Gastronomi Yılı” ilan edildiğini hatırlatarak, pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntılara rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 2020 Şubat ayında ADAPADER’in Türkiye genelinde 30 Gastronomi Öğretmeni’ni Adana’da ağırladıklarını anlatan Başkan Derviş Göçmen şunları söyledi: “Öğretmenlerimize, Adana’da balık ürünleri konusunda eğitim verdik. 5 gün süren proje, bakanlık tarafından da takdir gördü. Eğitimin tamamlanmasının ardından misafirlerimize, bölgenin tarihi ve kültürel yapısını tanıttık.”

AŞÇILIK OKULU                       

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle açılan ‘eğitim mutfağı’nda 6’sı yabancı uyruklu olmak üzere 12 aşçının eğitim aldığını ifade eden Başkan Göçmen, “Adana gibi lezzetiyle ünlü bir kentin üniversitesinde Gastronomi Bölümü’nün olmaması üzücü. Biz profesyonel aşçılar yetiştirebilmek için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir Aşçılık Okulu açıyoruz. İçerisinde derneğimizin lokali, eğitim mutfağı ve restoran ile mutfak müzesinin bulunduğu çok amaçlı bir okul olması planlanıyor” dedi.

Mine Yormaz

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.